Novi radovi u Idvoru u toku

Sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama omogućena je kompletna sanacija ženskog toaleta u okviru zgrade doma kulture u Idvoru.

Kao i u prethodnom periodu, rukovodstvo Memorijalnog kompleksa „Mihajlo Pupin“ u Idvoru, trudi se da svojim posetiocima obezbedi lep i ugodan boravak. Ovoga puta, aktuelni su radovi na rekonstrukciji toaleta.

Prema rečima direktora Doma kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru, Svetislava Zakića, počeli su radovi na sanaciji ženskog toaleta u okviru zgrade idvorskog doma kulture. To je toalet koji je izdrađen kad i zgrada, 1979. godine i bilo je neophodno da se sanira u potpunosti. Očekuje se da će radovi potrajati oko dve nedelje. Ovim putem se zahvaljuju Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji svake godine opredeljuju izvesne iznose za potrebe ove ustanove, konkretno ove godine je to bio iznos od 700 000 dinara i sva ta sredstva će biti iskorišćena za sanaciju toaleta u okviru zgrade Doma kulture „Mihajlo Pupin“. Dodaje Svetislav Zakić.

Sanacija je vrlo važna, jer su to toaleti koje posećuju i turisti koji dolaze u Idvor.

Kako dalje navodi direktor ove ustanove, ove godine kao i prethodnih godina su imali uspeha u različitim projektima a takođe su i ova sredstva dobijena po projektu. Pored 700 000 dinara za sanaciju toaleta, Pokrajinski sekretarijat je opredelio i 950 000 dinara za oblast scenskog stvaralaštva, koja će biti iskorišćena za drugi deo predstave o Mihajlu Pupinu pod nazivom „Pupinove zlatne lestve“, pre dve godine urađen je prvi deo, koji je bio jako uspešan.

Pored ta dva konkursa, od Ministarstva za kulturu su dobili sredstva u iznosu od 1 900 000 dinara za izradu projektno – tehničke dokumentacije za rekonstrukciju stare škole. Sa izvođenjem radova krenuli su 2021. godine, iznosom od 6 500 000 dinara za sanaciju krovnog pokrivača, 2022. godine 7 800 000 dinara za uređenje dela fasade objekta stare škole, kao i kompletnu zamenu svih prozora i vrata i kompletne limarije. Ove godine je Ministarstvo kulture opredelilo 6 000 000 dinara za završavanje spoljnih radova. Za sve ove godine, više od 20 000 000 dinara je Ministarstvo kulture izdvojilo za rekonstrukciju ovog objekta, a krajnji cilj je da taj objekat ponovo zaživi i da u okviru njega postoji jedna savremenija postavka postojeće, koja je posvećena Mihajlu Pupinu i da Idvor ima još bogatiji sadržaj, dodaje Stanislav Zakić.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *