Pregršt aktivnosti u Samošu! U planu je česma u parku, igra se mali fudbal, a za najmlađe – radionice

Iako je letnja sezona obično ona za koju se rado kaže da je zadužena za odmor i zabavu, u Samošu se ne odmara. Pored redovnog održavanja zelenih površina ispred Doma kulture Vladimir M. Fijat, a radove je izvelo Javno komunalno preduzeće Samoš iz Samoša.

 

Pored sređivanja pred letnju sezonu, zahvaljujući konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje u oblasti javnih radova, zaposleno je po dva radnika, pa je sređivanje bilo efikasnije i brže.  Prilaz domu kulture značajno promenjen i sam objekat lepše uređen.

Ne manjkaju ni sportske aktivnosti tokom leta

Tradicionalno, u Samošu se organizuje turnir u malom fudbalu. FK Pobeda Samoš organizuje sada već 11. po redu tradicionalni večernji turnir u malom fudbalu povodom seoske slave Sveti Ilija.
Kotizacija po ekipi je 6000 dinara, a ekipa može da broji 10 igrača. Igra se 4 igrača i jedan rezervni, po sistemu dva puta po 20 minuta. Prljava ekipa je do 10. jula, a prijave se mogu izvršiti kod kod Saše Kištre  ili na telefon 064 49 62 241. Nagrade za prva tri mesta su novčane!

Planirano je da nakon utakmica svako veče uz muziku organizuje i druženje ispred doma kulture.

Ako ne volite mali, možete igrati stoni fudbal!

Omogućeno je svim Samošanima da tokom leta igraju stoni fudbal i to u periodu od 18 sati pa sve do ponoći.

Dugo očekivana česma, projekat pod pokrićem opštine Kovačica, a incijativom Aktivnih žena iz Samoša

Dečji park u Samošu je mesto okupljanja mališana. U skladu sa potrebama korisnika, postojala je incijativa da se izgradi česma, te je stoga predat projekat sa pomenutom idejom. Opština Kovačica prepoznala je značaj i projekat je odobren. Očekivano je da radovi uskoro počnu.

Planirano je, takođe, da se uradi sređivanje klupa u parku, ali i da se naspe pesak na teren za odbojku.

Radionice za najmlađe!

Pored svega navedenog, za najmlađe su organizovane svakodnevne radionice u okviru kojih će mališani moći da budu kretivni, smišljaju i stvaraju, crtaju, igraju… Direktorka Doma kulture Vladimir M. FIjat Jelena Trajković Jovanov navodi da će radionice trajati po dva sata i

Svaka radionica je drugačija, jer dečje ruke čuda naprave!

 

 

One thought on “Pregršt aktivnosti u Samošu! U planu je česma u parku, igra se mali fudbal, a za najmlađe – radionice

  • 5 јула, 2018 at 11:07 am
    Permalink

    jaoooo ne lazite vise i ne dajte drugom zasluge! odnosi se na ljude i Samosa koji salju ovakve informacije a ne na vas sajt!!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *