Uskoro ogranak Opštinske biblioteke Kovačica ponovo i u Uzdinu!

Biblioteka ponovo u Uzdinu

Kako navodi direktor Opštinske biblioteke Slobodan Stevanovski, trenutno postoje indicije da će se ogranak biblioteke u Uzdinu ponovo otvoriti.

U izjavi za lokalnu RTV OK, gospodin Stevanosvki kaže da je taj ogranak neopravdano zatvoren zbog navodno manjka korisnika i čitalaca, u šta je sam izrazio sumnju. Očekuje da će dogovor sa direktorom uzdinskog doma kulture, Mariusom Ramjancem, biti postignut u narednom periodu, pa će ljubitelji pisane reči biti u prilici da ponovo budu korisnici bibliotečkog fonda.

Obnovljen fond biblioteke, stigle poslastice za ljubtelje knjiga

Kako navode nadležni u Opštinskoj biblioteci Kovačica, nedavno je završen otkup knjiga Ministarstva kulture i informisanja. Svi ogranici bogatiji su za određene atraktivne naslove, a pored beletristike namenjene odraslima, ima naslova namenjenih i mladim čitaocima.

Prema konkursu Ministartsvu kulture i informisanja nabavljene su publikacije štampane u 2017.godini na jezicima nacionalnih manjina i na srpskom jeziku.

Izdanja domaće kulturne baštine, svetske književnosti i literature prilagođene različitim uzrastima mladih čitalaca, strpljivo čekaju korisnike biblioteke.

U biblioteci se trenuto održavaju i letnje radionice, a više o njima i načinu prijave, pročitajte ovde RADIONICE 2018.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *