„Hromatske interferencije“ u Galeriji naivne umetnosti

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici, u petak 7. jula će biti otvorena međunarodna izložba likovne umetnosti.

Međunarodna izložba likovne umetnosti pod nazivom „Hromatske interferencije“ će se održati u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici. Na izložbi će prezentovati univ. prof. dr. Gabriel Keleman a izlagaće Apostol Ana Maria, Barbulov Popov Daniela, Bratu Loredana, Daminescu Magdalena, Fiera Florentina i mnogi drugi.

Izložba „Hromatske interference” okuplja umetnike iz zapadnog dela Rumunije, uglavnom iz Temišvara, koji pripadaju umetničkoj grupaciji poznatoj kao „Hromatske harmonije”. Ova umetnička grupacija nastala je 2017. godine kao neprofitno udruženje pod okriljem Umetničke galerije „Hromatske harmonije” sa sedištem u Temišvaru koja je svoje radove izlagala na brojnim izložbama: u Temišvaru u kući „Adam Miler-Gutenbrun“, u Temišvarskoj županijskoj biblioteci, umetničkom delu Temišvara, u Nemačkom konzulatu u Temišvaru, u izložbenom prostoru Umetničke galerije „Hromatske harmonije“, ali i u drugim značajnim gradovima na zapadu zemlje: Hunedoara, Oradea, Pećka, Karansebeš, Ocelul Rošu, Moldova Noua.

Umetnička grupacija Neprofitnog udruženja „Prezent” uspostavila je saradnju i sa Rumunima u Srbiji: sa izdavačkom kućom „Libertatea” i Društvom za rumunski jezik Vojvodine.

Radovi predstavljeni na izložbi odražavaju velikodušnost stvaralaca, njihovu želju da podele lepotu svog unutrašnjeg univerzuma i njihovu viziju sveta u kome žive.

Izložba će biti otvorena od 7. jula u 19 časova do 30. jula 2023.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *