Predstava za decu od Doma kulture u Crepaji

Desetog majskog dana sa početkom u 12 časova organizovana je predstava za najmlađe osnovce u Crepaji. Osnovna škola Sava Žebeljan ugostila je poznatog domaćeg glumca Fuada Tabučića u čijoj režiji je predstava Put oko sveta.

Preko stotinu dece putovalo je zajedno sa glumcima širom naše planete i posetili su u svojoj mašti špansku koridu, američki divlji zapad, družili se sa Romeom i Julijom, te na kraju vratili se u svoju otadžbinu. Među publikom, pored učenika nižih razreda, našla su se i deca iz PU Kolibri iz Crepaje.

Avanturistička komedija navela učenike da kroz igru i zabavu nauče nešto novo o svetu, o dalekim zemljama i kulturama, pa se može zaključiti da je novi izgled pozorišta za decu upravo bio pred klincima i klincezama iz Crepaje: interaktivna edukacija!

Za organizaciju zadužen je bio Dom kulture Mita Živkov Lala iz Crepaje kome nije prvi put da sarađuje sa Fuadom Tabučićem. Pred gledaocima u Crepaji prethodno je odigrao dirljivu monodramu Probudi se. 

Kulturna ponuda posebno je obogaćena predstavama poput ove, jer je interaktivna predstava kao što je Put oko sveta akademskog glumca Tabučića luksuz koji imaju deca koja žive u velikim gradovima sa dugom tradicijom dečjeg teatra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *