Poljoprivrednici iz Kovačice napravili druženje za pamćenje! Organizacija Dana žetve besprekorna!

Kraj jula, 28. i 29. rezervisani su za proslavu Dana žetve. Pozivaju se poljoprivrednici iz Udruženja poljoprivrednika Kovačičani na nekadašnju proslavu i kažu da su po ugledu na svoje pretke i sami organizovali proslavu ovogodišnje žetve i plodove koje im je zemlja podarila ove godine.

Program je predvideo da se u subotu, 28. jula, kuva pasulj i služe krofne sa različitim nadevima. Tako je i bilo! Druženje i muzika su takođe bili predviđeni za prvi dan proslave, pa je dobra atmosfera među velikim brojem pristunih trajala do ranih jutarnjih sati.

Naredni dan, nedelja 29. jul, bio je predviđen za kutlruno-umetnički program i to za nastup folklora Doma kulture 3. oktobar  iz Kovačice, nakon čega su svi prisutni mogli da uživaju u slovačkoj muzici.

Za organizaciju pobrinulo se pomenuto Udruženje poljoprivrednika Kovačicani, uz pomoć Turističke organizacije opštine Kovačica, Mesne zajednice Kovačica i opštine Kovačica. Dan žetve opština je pomogla putem projektnog finansiranja. Na proslavi, prisutnima se obratio zamenik predsednika opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik. On je izrazio zadovoljstvo dobrom organizacijom i istakao da će opština uvek stati iza tradicionalnih aktivnosti i manifestacija, kao što je i do sada slučaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *