U Crepaji izložba, u Debeljači monodrama

U sredu, 22. avgusta biće otvorena velika proslava seoske slave Velika Gospojina u Crepaji. Otvaranje proslave planirano je grupnom izložbom trojice slikara poznatih umetničkim i kulturnim poslenicima naše opštine, ali i šire, Baneta Simića, Ivana Karafilovskog i Nenada Stojkova.

Iako su ranije sarađivali, uvek rado nastupaju i stvaraju zajedno, kažu, a dodaju da ih povezuje snažno prijateljstvo.

Izložba je u organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala, a direktor Nikola Kosovac ovom prilikom najavljuje i druge događaje u okviru proslave seoske slave, a koji su u organizaciji doma kulture.

 

Ove godine Dom kulture Mita Živkov Lala organizuje i takmičenje u kuvanju riblje čorbe i to će biti II Cezarov memorijal. Takmičenje je zakazano za subotu 25. avgust sa početkom u 10 časova. Trenutno je prijavljeno 13 ekipa, a bilo je još zainteresovanih! Nakon toga, u saradnji sa Opštinskom bibliotekom iz Kovačice, Dom kulture Mita Živkov Lala organizuje i promociju knjige Joca, autorke Jasmine Isajlov.

 

U Debeljači Ima jedna zemlja

Za 22. avgust zakazana je predstava zrenjaninskog glumca Jovice Jašina Ima jedna zemlja, on je ujedno i reditelj ovog komada. Monodrama će biti odigrana u Domu kulture Jožef Atila, početak je zakazan za 20 sati. Ulaz je 150 dinara. Pozorišna monodrama Ima jedna zemlja nastala po motivima knjige Pisma iz Srbije Bojana Ljubenovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *