Još jedan u nizu uspešan „Baću bal“

Udruženje žena „Bulka“ iz Debeljače, organizovalo je sada već tradicionalni „Baću bal“, koji je održan 16. septembra.

Prema rečima Ilone Kovač, sekretarice Udruženja žena „Bulka“ iz Debeljače, ovom tradicionalnom balu je prisustvovalo oko 130 gostiju. „Baću bal“ se razlikuje od većine balova i zabava po tome, što svaki gost od kuće donosi svoju hranu i piće.

Goste je zabavljao i muzičar Đeri Zoltan, koji je svake godine zadužen za muziku.

Članice pomenutog udruženja su izuzetno aktivne na svim manifestacijama, kako na nivou opštine Kovačica, tako i u okruženju. U nedelju je jedna grupa članica ovog udruženja bila u muzeju u Zrenjaninu, gde su odnele i Bakin kolač, druga grupa učestvovala je na manifestaciji „Šljiva kao lek“ u Idvoru, gde su se predstavile sa starinskim pekmezom od šljiva i kolačom od šljiva. Treća grupa članica Udruženja žena „Bulka“ je bila na Čajanci u Temerinu, navodi predsednica ovog udruženja.

Vredne članice „Bulke“ 30. septembra organizuju manifestaciju pod nazivom „Dani kukuruza“. Prema rečima Ilone Kovač, na ovoj manifestaciji će biti takmičenje u krunjenju kukuruza, gde će učestvovati deca od 1. do 4. razreda osnovne škole, kao i učenici od 5. do 8. razreda, kao i takmičenje u skakanju u džakovima i potezanje konopca a biće upriličena i izložba.

Sledeći „Baću bal“, zakazan je za 30. septembar.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *