Potpisivanje ugovora u Pokrajinskoj vladi: OBEZBEĐENA FINANSIJSKA SREDSTVA ZA ZAVRŠETAK PUTA OPOVO – DEBELJAČA (VIDEO)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima 41 lokalne samouoprave vredne 4,1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Od ukupnog iznosa sredstava, Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila je 3,4 milijarde dinara.

„Nastavljamo i u 2019. godini realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata. Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i školske sale u Beloj Crkvi“, rekao je predsednik Mirović i dodao da je cilj Pokrajinske vlade da svaka lokalna samouprava u Vojvodini ima sportski objekat.

„Put Opovo – Debeljača je jedan od strateških projekata kada govorimo o aktuelnoj lokalnoj vlasti u Opovu. Ono što je bitno jeste da mi polako ulazimo u završnu fazu obezbeđenja finansijskih sredstava za kompletnu realizaciju ovog projekta, za koji ja iskreno očekujem da će biti gotov 2019., odnosno početkom 2020. godine. da napravim jednu retrospektivu, mi smo do sada uspeli da obezbedimo sredstva za prvih šest faza, izgrađeno je 4,55 km i ugovorili izvođenje radova za još 2,15 km, i očekujem da sa prvim lepim danima krenemo sa građevinskim radovima. Ugovor koji sam danas potpisao jeste još dodatnih 200 miliona koji će nam omogućiti pokretanje dvogodišnje javne nabavke koja će obuhvatiti preostalih sedam faza i na taj način ugovoriti kompletnu „priču“ za završetak ovako značajnog projekta, ne samo za građane Opštine Opovo, već i za građane Opštine Kovačica“ izjavio je nakon potpisivanja ugovora Tasić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *