Garašević: DOGOVORENO! NOVA GALERIJA GRADIĆE SE U KOVAČICI

Ministar Vukosavljević i predsednik opštine Milan Garašević dogovorili!

Predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević, sastao se povodom obeležavanja Dana maternjeg jezika sa ministrima kulture Slovačke i Srbije. Sa ministrom kulture i informisanja Republike Srbije, Vladanom Vukosavljevićem, dogovorio je važan projekat – izgradnju nove galerije u Kovačici!

Kako je ministar rekao, u planu je finansiranje projekta nove galerije u okviru projektnog ili direktnog finansiranja, a očekivano je da relizacija projekta bude otpočeta u prvoj polovini naredne godine čim vremenski uslovi budu dozvolili.

Na opštini Kovačica je da pripremi projektno-tehničku dokumentaciju za buduću galeriju. Nov galerijski prostor učvrstio bi Kovačicu na kulturnoj mapi Vojvodine, Srbije i celog sveta. Takođe, ministar je najavio i čvrstu podršku naporima da Kovačica bude uvrštena na UNESKOVU listu nematerijalne baštine.

VELIKI PODSTREK ZA MLADE NAIVCE I PRIZNANJE STAROJ ŠKOLI NAIVE

Kovačička škola naivnog slikarstva poznata je u celom svetu! Naši slikari gostovali su sa svojim radovima u Evropi, Aziji, tačnije Kini, Americi… Danas prestonica naive dobija drugačiju budućnost, izvesnu i sigurnu da će kovačički slikari imati jedinstven prostor koji su svojim radom zaslužili i kao priznanje za baštinu koju ostavljaju svojim potomcima. Bezmalo, nova galerija je i zalog za buduće generacije i podstrek da stvaraju još srčanije i budu ambasadori naive svuda u svetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *