Ministarstvo kulture izdvojilo 23 miliona dinara za Idvor

Ministarstvo kulture prepoznalo je revitalizaciju stare idvorske škole kao projekat od izuzetnog značaja. Upravo zato radovi na ovom zdanju finansiraju se iz sredstava pomenutog ministarstva.

Ministarstvo kulture je prepoznalo nacionalni značaj obnove stare škole u Idvoru i izdvojilo čak 23 miliona dinara u te svrhe.

Kako navodi direktor Memorijalnog kompleksa „Mihajlo Pupin“ u Idvoru, Svetislav Zakić, radovi na staroj školi su počeli sredinom oktobra. Ministarstvo kulture Republike Srbije već nekoliko godina izdvaja velika sredstva za potrebe rekonstrukcije stare škole a to je iznos, koji već premašuje 23 miliona dinara u prethodnih nekoliko godina.

Radovi obuhvataju popravku drugog dela fasade. Prema rečima Svetislava Zakića, fasada će biti urađena u potpunosti, kao i deo šalona koji se nalazi na samom objektu, čime će praktično biti završeni svi radovi na eksterijeru ove ustanove a osaće još da se u narednom periodu urade staze oko škole, nakon čega će se preći na unutrašnjost objekta.

Krajnji cilj je da ovaj objekat ponovo služi za potrebe turizma, da se u okviru stare škole napravi nova interaktivna postavka posvećena Mihajlu Pupinu i da priča o Mihajlu Pupinu dobije jednu novu dimenziju, dodaje direktor Memorijalnog kompleksa „Mihajlo Pupin“.

Radovi na staroj školi u Idvoru su od velikog značaja kako Idvorcima tako i turistima koji će moći da je posete po završetku njene rekonstrukcije.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *