Garašević: Veoma sam zadovoljan postignutim! Uručenje ključeva fabrike vode Elanu na jesen

Pokrajinska uz lokalnu vlast

Pokrajinska Vlada, a posebno sekretarijati, kroz različite projekte podržali su rad lokalne samouprave. U velikom broju radova koji su završeni, koji se izvode i izvodiće se u narednom periodu, pored sredstava iz pokrajine, učestovala je i opština Kovačica.

Rešen decenijski problem pijaće vode u Kovačici

Nedavno je puštena u rad fabrika vode. Problem vode lošeg kvaliteta u Kovačici je rešen, a planirano je da i ostala mesta dobiju vodu kakvu sada imaju Kovačičani. Samo u kapitalni projekat fabrike vode uloženo je preko 80 miliona dinara, a opština je učestvovala sa oko 32 miliona. Zvanično predavanje ključeva fabrike vode JKP Elanu planirano je za septembar mesec, biće upriličena zvanična i svečana predaja.

Opština Kovačica je veliko gradilište – gas, LED rasveta, rekonstrukcija fasada na školama, sportska hala…

Pored toga, radilo se na rekonstrukciji vodovodne mreže takođe u Kovčaici, a planirano je da uskoro se počne i sa radovima u Uzdinu, potvrđuju u komunalnom preduzeću u tom mestu.

Pored velikih investicija, takođe se izvode radovi i na gasifikaciji čiji je kraj planiran za kraj godine. Svako od građana priključeniih na gas imaće izbora oko obezbeđivanja načina grejanja tokom hladnih dana.

Takođe je najavljeno da se do kraja godine završi postavljanje LED rasvete u mestima opštine Kovačica, rekonstrukija kompletnog centra naseljenog mesta i završavanje sportskog centra u Crepaji.

Određeni radovi biće započeti tokom ove godine, i to asfaltiranje ulica u Samošu, rekonstrukcija Doma kulture u Padini, a planirani su radovi na i vašarištu u Debeljači. Vašarište će, pored primarne namene, dobiti još veću funkcionalnost.

Atarski put u Uzdinu koji vodi ka Tamišu, nekada popularan kraj za logorovanje, dobiće novi sjaj, jer je planirano uređenje atarskog puta. Za ovu investiciju opština je takođe dobila deo sredstava iz Pokrajinske Vlade.

Opština po evropskim standardima – komasacija važna i deo je evropskih pravila uređenja zemljišnih knjiga

Podsetimo, opština Kovačica dobila je i podršku za sprovođenje komasacije u KO Debeljača.

Projekat sprovođenja komasacije u katastarskoj opštini Debeljača vredan je 147 miliona dinara. Prethodna komasacija u kovačičkoj opštini započeta je 1976. godine, a prema rečima predsednika kovačičke opštine Milana Garaševića zemljišne knjige nisu sređene u katastarskim opštinama u Debeljači, Padini i Samošu.

Inicijativu za sprovođenje komasacije podnela je Mesna zajednica iz Debeljače, a Opština Kovačica je od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao nadležnog za poslove komasacije, dobila saglasnost za uređenje 4.829 hektara u ovoj katastarskoj opštini. Komasacijom će biti obuhvaćeno 3.359 korisnika.

Kovačica je jedno veliko gradilište.

– ističe predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *