Nastavljaju se radovi na nasipanju ulica

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik obišao je radove na nasipanju Vojvođanske ulice u Padini.

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik obišao je početak radova na nasipanju Vojvođanske ulice u Padini. Ovom prilikom osvrnuo se na radove koji su u prethodnom periodu završeni, a čiji je cilj unapređenje lokalne putne infrastrukture.

Kako navodi predsednik opštine Kovačica, dolaskom predsednika Pokrajinske Vlade, Igora Mirovića, započeti su radovi na rekonstrukciji ulica u naseljenim mestima u opštini Kovačica, konkretno rađena je ulica Steve Grubanova u Crepaji u dužini od 780 metara, skidan je sloj asfalta i stavljan nov asfalt. Takođe je rađena rekonstrukcija ulice Bratsva Jedinstva u Kovačici u dužini od 510 metara. Radovi su se sprovodili samo na ovom delu puta, jer kako navodi Jaroslav Hrubik, dalje je put već magistralni, odnosno put, koji održavaju Putevi Srbije.

Radovi na asfaltiranju završeni su i u Padini u ulici Maršala Tita, i to od Ulice 2. oktobra do Moše Pijade u dužini od 512 metara, a radilo se i u Debeljači gde je u dužini od 390 metara, kao i u ostalim ulicama, postavljeno dva sloja asfalta.

Opština je odlučila da efikasno iskoristi skinuti asfalt, te će izvršiti nasipanje dodatno u ulicama u kojima je to potrebno.

Sa skinutim asfaltom se nasipa ulica Vojvođanska u Padini a nasipanje je završeno u ulici Tatranskoj. Radiće se i parking u ulici Maršala Tita kao i još jedna ulica. Takođe u Samošu su rađene ulice Proleterska, JNA, Ive lole Ribara, u dužini od po 200 metara a u Debeljači ulica Adi Endre u dužini 390 metara, Moše Pijade i Fridriha Engelsa. Sa nasipanjem će se nastaviti u Uzdinu.

Podršku opštini Kovačica u razvoju putne infrastrukture pružila je jednim delom Pokrajinska Vlada.

Vrednost radova u Kovačici, Padini, Debeljači i Crepaji je 52 miliona, od čega je 62 posto finansirala Pokrajinska Vlada a 38 posto opština Kovačica. Radove na nasipanju puteva finansira lokalna samouprava. U Samošu je vrednost radova bila 3 miliona dinara, u Padini 2 miliona, u Debeljači milion i po dinara i u Uzdinu milion dinara za dve ulice.

Kako navodi predsednik opštine Kovačica, svi radovi su unapred planirani i predviđeni tokom ove godine, a ističe da sve teče u planiranim rokovima.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *