I ove godine opština daje novac za novorođenu decu

Opština Kovačica će i ove godine uručiti sredstva roditeljima koji prinove dobili u proteklih godinu dana.

Opština Kovačica trudi se da nizom mera pomogne svojim stanovnicima. Prema rečima načelnice Opštinske uprave, Tanje Bubeskov, opština Kovačica u okviru svojih pronatalitatnih mera, u okviru dečje socijalne podrške i zaštite porodicama sa decom već 8. godinu zaredom isplaćuje i obezbeđuje sredstva u budžetu opštine Kovačica za ispaltu jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dete na našoj teritoriji. Naknada iznosi 20 000 dinara, bez obzira koje je dete po redu u porodici.

Opština Kovačica obezbeđuje 5 miliona dinara za ovu meru i sama isplata se vrši dva puta godišnje, u martu i decembru, navodi Bubeskov. Isplata će se vršiti na tekući račun majki ali i očeva koji ostvaruju ovo pravo, od 1. do 15. decembra. Ovu vrstu pomoći može da očekuje oko 150 korisnika a u pitanju su majke, koje su ostvarile ovo pravo u poslednjih godinu dana od momenta rođenja deteta.

Pored ove mere, opština Kovačica je svojim aktima precizirala i na određen način želi da doprinese poboljšanju materijalnog položaja porodica sa više dece, tako da za rođenje dvojki obezbeđuje 90 000 dinara, plus 20 000 dinara na svako dete. Za rođenje trojki, opština daje naknadu u iznosu od 140 000 dinara, kao i dodatnih 100 000 dinara za opremu za najmlađe članove porodice, dodaje načelnica OU Tanja Bubeskov.

Dodatne informacije u Uslužnom centru opštine Kovačica, kao i na broju telefona 013/661 – 122.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *