Održano opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

Osnovna škola „Sveti Georgije“ iz Uzdina je za dane vikenda bila domaćin opštinskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“.

Opštinsko takmičenje za učenike osnovnih škola u poznavanju saobraćaja održano je 20. aprila u Uzdinu. Učestvovalo je oko 50 učenika iz svih škola, koji su se takmičili u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu. Učesnici su se takmičili u tri kategorije. A kategorija obuhvatila je učenike do 9 godina, B kategorija učenike od 10 do 12 godina a C kategorija učenike od 13 godina.

Opština Kovačica je i ove godine preko Saveta za bezbednost saobraćaja podržala ovu aktivnost i obezbedila nagrade za najbolje. Za prvo mesto učenici su dobili bicikle, za drugo mesto kacige a za treće svetla i katanac za bicikl. Nagrade je dodelio predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik.

Prvo mesto u A kategoriji kod devojčica osvojila je Dorotea Sekulić iz Uzdina a kod dečaka Štefan Papuga iz Padine. U B kategoriji nabolji su bili učenik iz Padine Matia Papuga i učenica iz Samoša Sonja Markov. U C kategoriji prva mesta osvojili su i Peter Erdeljan iz Debeljače i Melisa Jonašku iz Uzdina. Učenici koji su osvojili prvo i drugo mesto u B i C kategioriji predstavljaće opštinu Kovačica na okružnom takmičenju Šta znaš o saobraćaju koje će ove godine biti održano u Omoljici 12. maja. Cilj takmičenja Šta znaš o saobraćaju je edukacija najmlađih učesnika o bezbednosti u saobraćaju.

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” svake godine organizuje Auto-moto savez Srbije i održava se kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora. Takmičenje se svake godine održava na četiri nivoa. Nakon školskog i opštinskog sledi regionalno i na kraju državno takmičenje.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *