Uspešna akcija sakupljanja poljoprivrednog ambalažnog otpada

Na teritoriji opštine Kovačica se u utorak 18. jula vršilo sakupljanje poljoprivrednog ambalažnog otpada

Prema rečima predsednika Ekološkog pokreta opštine Kovačica, Vladimira Kuharika, današnja akcija sakupljanja ambalaže od poljoprivrednih hemikalije je protekla izuzetno uspešno.

Ove godine, ambalažni otpad se sakupljao u Kovačici, Padini, Debeljači i Crepaji, dakle u tim mestima, gde je proteklih godina bio dobar odaziv. U Padini se odazvalo preko 80 poljoprivrednika, u Kovačici preko 50 a u Debeljači je donelo ambalažu od poljoprivrednih hemikalija preko 30 poljoprivrednika. Zbog velikog odaziva i interesovanja, u skladišnom prostoru vozila više nije bilo mesta, pa je akcija u Crepaji odložena za ponedeljak 24. jula dodao je predsednik Ekološkog pokreta opštine Kovačica, koji svake godine podržava ovu akciju.

Kako u nastavku navodi Vladimir Kuharik, izuzetno su zadovoljni odazivom, ovakve akcije su od velikog značaja, jer se ambalaža prikuplja na adekvatan način, umesto da se spaljuje ili baca u prirodu.

Poljoprovrednici iz opštine Kovačica su još jednom dokazali da su savesni građani a EPOK se nada da će sledeće godine odaziv biti još veći i u drugim mestima.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *