Opština Kovačica – mesto gde se slikaju bajke

Turistička ponuda opštine Kovačica predstavljena je na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Pored Turističke organizacije opštine Kovačica, predstavljeni su radovi naših udruženja koja su neizostavni deo bogate turističke ponude.

Dragana Latovljev, direktora TOOK, kaže da se i ove godine pored najznačajnijih ustanova na sajmu predstavljaju i udruženja žena sa svojim gastronomijom i pojedinci sa svojim proizvodima, specifičnim za našu sredinu. Moto našeg štanda bio je Opština Kovačica – mesto gde se slikaju bajke.

Muzejski kompleks Mihajla Pupina je neizostavni deo turističke ponude opštine Kovačica i svake godine privlači veliki broj turista, kako iz naše zemlje, tako i iz čitavog sveta. Sajam je bio sjajna prilika da se gosti upoznaju sa turističkom ponudom koju Idvor organizuje za svoje posetioce.

Jedinstvena gastronomska ponuda i ove godine privukla je veliki broj posetilaca beogradskog sajma, te su  predstavljene kuhinje svih nacionalnosti koje žive u opštini Kovačica.

Pored raznih delikatesa, na štandu naše opštine predstavili su se i medari. Na sajmu redovno učestvuje i nagrađivan pčelar Dušan Đurica iz Kovačice, koji je ove godine doneo i svoje najnovije proizvode.Na ovogodišnjem sajmu turizma predstavlja se oko 350 izlagača iz 33 zemlje, a pored sajma turizma ujedno je održan i sajam opreme za hotelijere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *