Predstavnice naše opštine prisustvovale javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o rodnoj ravnopravnosti

Ministar Zoran Đorđević, Predsednica Skupštine RS Maja Gojković i dr Stana Božović

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dana 26.juna 2018 godine, održana je javna rasprava o Nacrtu Zakona o rodnoj ravnopravnosti u Domu Narodne Skupštine u Beogradu, na kojoj je učestvovala i delegacija opštine Kovačica.
Delegaciju su činile predstavnice kulturnog, obrazovnog, socijalnog i društvenog života opštine Kovačica, Ana Žolnaj Barca, Anjička Bireš, Dušanka Petrak, Sladjana Savanov, Ružica Spaskov, Dragana Latovljev i Jasmina Višnjički.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je javnu raspravu o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti u Skupštini Srbije i tom prilikom

istakla da je ključni cilj novog zakona da se modernim i kvalitetnim rešenjima omogući dostizanje pune rodne ravnopravnosti i ostvari dodatni napredak u borbi protiv nasilja nad ženama, većoj zastupljenosti i ekonomskom osnaživanju žena, kao i sprečavanju diskriminacije prilikom zapošljavanja i napredovanja u karijeri.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti da razlike između muškaraca i žena u Republici Srbiji ne smeju da postoje, već da poslove obavljaju oni koji su u tome najbolji i tako doprinesu u izgradnji bolje i savremenije države.
Đorđević je istakao da će Srbija biti moderna i razvijena zemlja kada se u društvu ne bude pričalo o muškarcu i ženi, već o čoveku i dodao da veruje da će Srbija, kada je u pitanju Zakon o rodnoj ravnopravnosti biti pravi primer ostalim državama pa i Švedskoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *