Na Gulašijadi u Debeljači čak 85 ekipa

Ovogodišnja Gulašijada u Debeljači bila je rekordna i po broju učesnika i posetilaca. U kuvanju gulaša nadmetalo se 85 kotlića.

Miris gulaša širio se i ovog maja Debeljačom. Tadicionalna, 24. Gulašijada održana je na vašarištu u prisustvu velikog broja kako takmičara tako i posetilaca. Gulaš se kuvao u čak 85 kotlića. Ekipe su došle iz svih krajeva Srbije. Ovaj događaj ni ove godne nisu propustili gosti iz bratskih gradova u Mađarskoj, iz Hodmezovašarhelja i Ortiloša.

Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Debeljača, Stevana Lazičkog, Gulašijada je u ovom naseljenom mestu organizovana već po 24. put a ove godine proslavljaju i 230 godina od doseljenja prvih stanovnika Debeljače.

Još jednom je potvrđeno da Gulašijada u Debeljači zauzima značajno mesto u dešavanjima u opštini Kovačica a i šire. Manifestacija je tradicionalno upotpunjena Karnevalom učenika Osnovne škole „Moša Pijade“. Kako navodi direktorka ove vaspitno – obrazovne ustanove, Kristina Vidrač, na karnevalu je učestvovalo više od 200 učenika pomenute škole, koji su izašli na binu na vašarištu i pokazali svoju kreativnost raznim maskama. Učešće su uzeli učenici od 1. do 8. razreda, kao i deca iz vrtića iz Debeljače, kaže Kristina Vidrač.

Najbolji Gulaš ove godine prema oceni stručnog žirija pripremio je Srđan Jakovljević iz Loznice.

Gulašijadu je organizovala Mesna zajednica u Debeljači uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, opštine Kovačica i brojnih sponzora.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *