U Samošu je u toku nasipanje puteva

Sa ciljem poboljšanja uslova života stanovnika Samoša, u ovom mestu je u toku nasipanje puteva u ulicama koje su bile u najlošijem stanju.

Uz pomoć finansijskih sredstava koje je obezbedila opština Kovačica i donatori, u toku je nasipanje ulica u naseljenom mestu Samoš. Prema rečima predsednice Saveta Mesne zajednice Samoš, Jelene Trajković, u toku je nasipanje dela ulice Đure Jakšića, u kojoj žive meštani, kojima je neophodan put a koji do sada nisu imali ni asfaltirano, ni nasuto, kaže Trajkovićeva i dodaje, da su meštani do sada morali da se snalaze kako umeju – da idu po blatu i prašini.

Radovi na nasipanju puteva su počeli u ponedeljak 27. maja. Najpre se radilo na dva dela Vojvođanske – od ulice Žarka Zrenjanina do ulice JNA i od JNA do Ivo Lole Ribara, kaže predsednica Saveta Mesne zajednice Samoš. Ona je istakla, da svaki put kada dobiju sredstva za nasipanje, gledaju da to budu najpre ulice u kojima ima meštana, kojima je prekopotrebno nasipanje a kasnije će i asfalt biti raspoređen po ulicama koje su prve nasute, kaže Jelena Trajković.

Ovi infrastrukturni radovi su od izuzetnog značaja i za vozila hitne medicinske pomoći, kao i vatrogasne službe i policije a koji su do sada imali poteškoće da dođu do meštana Samoša u ovim ulicama.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *