Put kroz magični realizam – vodič: Ivan Karafilovski!

U utorak 26. juna održana je samostalna izložba Ivana Karafilovskog u organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala iz Crepaje, a u prostorijama Opštinske biblioteke Kovačica u Crepaji.

Izložbu je otvorio direktor Doma kulture, Nikola Kosovac, a sve prisutne pozdravila je i najavila darovitog slikara Nevena Gligorijević Bugarčić, novinarka. Autor, Ivan Karafilovlovski izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj poštovalaca njegovog rada došao da pogleda radove, a direktor Doma kulture Mita Živkov Lala, Nikola Kosovac istakao:

Crepaja je zahvaljujući Ivanu Karafilovskom postala značajna tačka na kulturnoj mapi opštine Kovačica. Dok su Kovačica i Padina poznate po naivnom slikarstvu, Crepaja se danas izdvaja kao mesto gde se rađaju dela koja pripadaju modernim pravcima u likovnoj umetnosti.

Portret Sergeja Lavrova izložen je prvi put u Crepaji, a rad koji je okupio najviše publike oko sebe bio je dečak za kormilom.

Ivanu je ovo šesta samostalna izložba, druga u Crepaji. Član je Udruženja profesionalnih umetnika Rusije. Bavi se tehnikom ulje na platnu, a poznat je kao slikar hiperrealista i slikar magičnog relizma.

Pored svih ljubitelja umetnosti, kojih je bilo preko 70, pa je biblioteka bila gotovo tesna da primi sve zainteresovane, mnoge Ivanove kolege slikari došle su da podrže mladog slikara. Među prisutnima bila je i slikarka Vesna Hrćan, poznata po slikama bogatim koloritom, Branislav Simić, hiperrealista, Nenad Stojkov, multimedijalni umetnik, Dragana Kuprešanin, profesorka likovne umetnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *