Karavan naivne umetnosti stigao do 4. destinacije! Vršac!

Otvoren Karavan naive u Vršcu, poslednjoj ovogodišnjoj destinaciji Karavana naivne umetnosti. Prva destinacija bila je u Beogradu u Ustanovi za kulturu Vlada Divljan u Beogradu, zatim u Domu vojske u Nišu, a 29.oktobra izložba je stigla u Vršac i Halu Milenijum i izložba će biti dostupna ljubiteljima umetnosti narednih pet dana.

Karavan naive drugi po redu organizovala je Galerija naivne umetnosti uz pokroviteljstvo opštine Kovačica, sa ciljem promovisanja opštine Kovačica, njenih turističkih potencijala, kovačičke naivne umetnosti i likovnih umetnika.

Sve prisutne, medije i ljubitelje likovne umetnosti, pozdravila je direktorka Galerije naivne umetnosti. Ona je predstavila kovačicu i rad njenih slikara, predstavila je kovačičku naivnu umetnost i važnost očuvanja nacionalnog identiteta kroz negovanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine.

Potom je na pozornicu izašla Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica i u ime predsednika opštine kovačica, gospodina Milana Garaševića, izrazila zadovoljstvo ovogodišnjim putešestvijem karavanske izložbe i istakla da je kulturna saradnja i promovisanje umetnosti na način na koji to  čini Karavan koji putuje iz Kovačice od 6. oktobra, novi vid doživljaja umetnosti i njene interakcije sa recipijentima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *