Šteta za tri godine dostigla 20.000 evra!

Meštani Debeljače u poslednje vreme sve češće se suočavaju sa vandalizmom grupe neodgovornih i obesnih huligana, koji uništavaju imovinu u centru naselja. Prema proceni direktora JKP „4.oktobar“ Lasla Jovera u svojim „pohodima” huligani su u poslednje tri godine pričinili štetu od oko 20.000 evra!

Šteta koju pričinjavaju vandali je zaista velika, a pravi nam i dodatni posao da se posle oštećenja sve što poruše i oštete, popravi i dovede u red da bi služilo svojoj nameni, za potrebe meštana. Uloženi rad zaposlenih u komunalnom preduzeću u iznos štete nismo ni uračunali – kaže Jover.

Centar Debeljače krasi veliki park, koji je dobro uređen dečijm igralištem sa raznim spravama, klupama, fontanom i nekoliko javnih česmi, a na udaru su saobraćajni znaci, kandelabri za javno osvetljenje, sadnice drveća, oštećuje se i javni toalet i drugo. Jover ukazuje da veoma često dolazi do uništavanja i oštećenja, lomljenjem, čupanjem i paljenjem. Desilo se nedavno i to da je tri dana nakon završetka radova na pokrivanju pijace bilo pokušaja paljevine i lomljenja.

– Velike probleme imamo, jer huligani oštećuju sve što im dođe pod ruku. Kidaju i prevrću kante i kontejnere za smeće, prevrću i lome klupe u parku i van njega, a dešava se i skrnavljenje grobova. Na meti su i zgrade Osnovne škole „Moša Pijade“ i Doma kulture „Jožef Atila“ koja se nalazi u centru sela. Iz parka je čak ukradena i bronzana bista narodnog heroja Petera Nemeta vredna oko 2.500 evra. Nažalost, neko ju je skinuo sa postolja i odneo, da bi je verovatno prodao za neki dinar, ne vodeći računa da čini ogromnu štetu za selo – predočava Jover.

Nadležni u Debeljači i opštini Kovačica se trude da otkriju vandale, kako bi se sankcionisale njihove rabote, ali prema rečima Jovera, teško se za to obezbeđuju dokazi, jer se video- nadzorom i prisustvom policije ne može pokriti svaki punkt, pa vandali i dalje pričinjavaju štetu.

IZVEŠTAVA: DNEVNIK.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *