Da li je na pomolu konačan rastanak opozicije?

Proteklih dana javnost je bila u prilici da prati verbalni sukob lidera PSG (Pokreta slobodnih građana) i Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenada Čanka. Niti se prvi može nazvati političarem, niti se ovaj drugi može nazvati opozicijom. No, uvrede su pale, povređena su osećanja.

Nama Kovačičanima poznato je staro prijateljstvo između nekadašnjih koalicionih partnera, LSV i DS. Međutim, otkad je u planuo sukob između Čanka, kog je Sergej nazvao separatisom, a Čanak Sergeja gnjidicom, ostaje otvoreno pitanje kako će raditi i naša lokalna skupština! Odnosno, da li se bojkot rada nastavlja zajedničkim snagama ili ne?

Od ranije znamo i to da odbornicima opozicije rad baš i nije omiljena kategorija popunjavanja slobodnog vremena, tako da nikoga nije iznenadilo bojkotovanje rada skupštine opštine. Učinile su to obe stranke opozicije u Kovačici, svaka na svoj način.

Hoće li doći do raskola u nekada jedinstvenoj koaliciji DS-LSV sada kada vrh Lige proziva Demokratsku stranku da je kriva za propadanje Vojvodine?

Postavlja se pitanje i da li je ovaj sukob zvono za buđenje Ligašima i upozorenje da njihovi koalicioni partneri nisu bili tu zarad opštih, već zarad pojedinačnih interesa? I na kraju, hoće li se uključiti u rad skupštine ili ostati lojalni DS-u sada kada njihov predsednik i brend stranke trpi najveće i brutalne uvrede?

Kako će koalicioni partneri da se pogledaju u oči i šta će ih spajati sada, ako ne ideologija koju zastupaju njihovi lideri? U kojoj koloni će sada Ligaši šetati kada nema senke DS-a da se iza nje stane?

Kako će Ligaši stati uz Miroslava Krišana i Demokratsku stranku sada kada su na optuženičkoj klupi i kada se odgovara na večito pitanje Čanka di su naši novci? 

Gospodine Čanak, pitajte demokrate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *