JKP Info: Prolećna sređivanja u pripremi

Sva javna komunalna preduzeća u opštini Kovačica spremaju se za prolećne radove – košenje, sređivanje groblja, orezivanje grana i sečenje suvog drveća.

U Kovačici, u Javnom komunalnom preduzeću Elan, radi se na ugrađivanju hidranata, a za ove radove u materijalu dobijeno je od pokrajinskih organa vlasti oko 20.000 evra.

U Javnom komunalnom preduzeću Padina trenutno je u toku prolećne čišćenje, sređivanje groblja i u toku su i pripremni radovi za skoro košenje. Usled sleganja tla, došlo je nedavno i do manje havarije na vodovodnoj mreži, ali to je blagovremeno sanirano. Takođe, u toku je zamena i kontrola crpne pumpe.

U Javnom komunalnom preduzeću u Crepaji trenutno su u toku radovi na orezivanju grana, planiran je remont bunara, a u Uzdinu se pripremaju za seosku slavu Sveti Georgije i u toku su redovni prolećni radovi – košenje, sadnja cveća i održavanje javnih površina. Jednako se pripremaju i u Javnim komunalnim preduzećima u Debeljači, Idvoru i Samošu.

Konkretno, u Idvoru se radi remont kosilica u skladu sa pripremama za prvo ovogodišnje košenje, u Samošu planiraju košenje, orezivanje, krečenje šljivika. U Debeljači se pripreme odvijaju istim tempom, a ističu i iz JKP-a da su ponosni na ovogodišnji vašar koji je protekao u najboljem redu, posećenost je tradicionalno bila dobra, cene konkurentne, ponuda raznovrsna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *