PREGLED DOGAĐAJA: Velika Gospojina u Crepaji: turniri, šah, kretivnost, koncert i kafica i riblja čorba!

Protekli vikend bio je centralni u obeležavanju seoske slave u Crepaji, Velike Gospojine, mnoštvo različtih sadržaja uz podršku opštine Kovačica bilo je organizovano tokom prethodnih dana, a među njima i koncert legendarnog benda panonskog srca, Garavog sokaka.

Obeležavanje seoske slave počelo je promocijom knjige Dušana Genca Ne znam kako da počnem i Memorijalnim turnirom Igrajmo za Acu.

Biblioteka – kreativno sastajalište

Narednog dana organizovana je letnja kretivna radionica u biblioteci u Crepaji pod nazivom Letnje avanture, a predavač je bila Dragana Nikolić, takođe već sledećeg dana kretivno stvaralštvo moglo je biti nastavljeno uz još jednu kreativnu radionicu Šta se krije u akvarijumu? pod vođstvom Bojane Nikolić. Milica Dukić bila je zadužena za radionicu održanu juče pod nazivom Cvetići šarenići.

Akvarijum

Crepajačka trojka – devojčica Teodora najbolja

Ove godine održana je II Crepajačka trojka i bilo je oko 50 šutera. Atmosfera je tradicionalno bila takmičarska i vesela, pa velike vrućine nisu smetale takmičarima.
Pobednici u mlađim kategorijama su

1.Teodora Vojnov 2. Vojin Stoimenov, 3. Filip i Nemanja Gluvakov.
Posebnu medalju zavredio je kao najbolji najmlađi učesnik Luka Randjelović!
POBEDNICI u starijoj konkurenciji Matija Kendereski, Duško Trifkovic i Dragisa Bugarski.

III Cezarov memorijal – tajni recept za pobedu

Ove godine je III Cezarov memorijal takmičenje u kuvanju riblje čorbe okupilo 16 ekipa koje su došle spremne da zavrede pobednički pehar. Organizator je tradicionalno Dom kulture Mita Živkov Lala. Takmičari su se potrudili da imaju dobre recepte i tajne sastojke, a tabela nakon takmičenja izgleda ovako: Prvo mesto osvojila je ekipa ” Udružena trojka”, drugo ” Šampioni u kašnjenju” i treće mesto ” Penžioneri Crepaja”. Do sada, ovo je najveći broj takmičara, a direktor Nikola Kosovac ističe da je ova tradicionalna manifestacija postala nezaobilazna za slanokusce tokom obeležavanja Velikogospojinskih dana.

Velikogospojinski šahovski turnir – borba majstora

Ove godine održan je osmi po redu Velikogospojinski šahovski turnir u organizaciji Mesne zajednice Crepaja i Doma kulture Mita Živkov Lala. Okršaj majstora trajao je više sati, a najbolji bio je Mihajlo Cvejić. Drugi na tabeli bio je Bartoš Jano, a treći Arvai Imre.

GARAVI SOKAK – ZAGREJAO SRCA PUBLIKE

Utisak!

Grupa Garavi sokak ove godine bila je zadužena za dobar provod, te je na platou u Crepaji u prisustvu mnogobrojne publike koja je uglas pevala hitove ove legendarne grupe održan koncert koji će građani Crepaje i njihovi gosti dugo pamtiti. Bane, pevač grupe, interpretirao je pesmu o Crepaji i Velikoj Gospojini, seoskoj slavi koju je publika dočekala sa ovacijama. Za kraju, zahvalio se Crepaji i domaćinima na prelepoj večeri. Organizacija koncerta bila je poverena Turističkoj organizaciji opštine Kovačica pod pokroviteljstvom opštine Kovačica.

Igrom i pesmom kroz Crepaju – najviše domaćina ove godine ugostilo folkloraše

Defile je trajao šest sati i postavljen je svojvrstan rekord od strane članova KUD-a Sveti Sava i njihovih gostiju – KUD-a Sveti Nikola iz Rumunije, Omladinsko kulturno-umetničko društvo Mladost iz Subotice i Ženski tamburaški orkestar iz Hrvatske. Mnogo domaćina potrudilo se da ugosti folkloraše, a trajanje manifestacije je 25 godina, a jubilej završen je celovečernjim koncertom i druženjem nakon koncerta.

RTV OK pratio je defile i koncert

Ponedeljak bio rezervisan za penzionere, Udruženje žena Vidovdan i rukometaše

Penzioneri Crepaje organizovali su druženje koje je kao i uvek obeleženo veselom atmosferom i prijatnim druženjem uz sportske igre. Udruženje žena Vidovdan napravilo je izložbu šoljica za kafu i služile su sve posetioce njihovog štanda kaficom, ujedno razgovarale sa njima i bodrile sve takmičare na terenu u školskom dvorištu u Crepaji gde se odvijao turnir u rukometu koji je okupio veterane, omladince i najmlađe rukometaše. Ujedno su članice Udruženja žena kuvale riblju čorbu uz pomoć starih majstora i dobrih recepata.

Sesoka slava završava se tradicionalnim Velikogospojinskim koktelom kada će biti presečen kolač uz prisustvo ovogodišnjeg domaćina i sveštenika iz Crepaje. Ovom prilikom biće dodeljene i plakete za udruženja i zaslužne pojedince.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *