Crepajački kabare – red pesme, šale i aplauza

Savet za kulturu opštine Kovačica i Mesna zajednica Crepaja organizovali su Crepajački kabare u okviru obeležavanja seoske slave, Velike Gospojine. Velikogospojinski dani traju od 19. avgusta i trajaće sve do 4. septembra, i završavaju se manifestacijom KUD-a Sveti Sava Igrom i pesmom kroz Crepaju.

Miroslav Žužić Žule uz muzičku pratnju Pere Petrova na gitari pred publikom u Crepaji izveli su interaktivni muzičko scenski performans koji je publiku razgalio. Nizale su se pesme, priče, vicevi, a ujedno je predstavljena i knjiga Daske u glavi i još ponešto, knjiga koja je životopis Miroslava Žužića koji kako navodi ima još 22 godine do 100 godina života.

Knjiga je, prema rečima autora, nastala u vreme kućne izolazije usled korone, a postojala je potreba da se govori o ljudima od pera koji su obeležili kulturni život u Pančevu.

Za vikend, odnosno u subotu 27. avgusta, sve posetioce očekuje pregršt dešavanja – na terenu u školskom dvorištu organizuje se rukometni turnir, manifestacija UŽ Vidovdan Šoljica kafe zove na razgovor, V Cezarov memorijal , takmičenje u kuvanju riblje čorbe i 10. jubilarni šahovski turnir u organizaciji Saveta za kulturu opštine Kovačica.

Od 18 časova biće organizovan i tradicionalni koktel u Mesnoj zajednici Crepaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *