Kovačica domaćin takmičenja Druge lige Srbije

Druga liga Srbije – grupa Vojvodina za muškarce održaće se u Turističkom naselju Relaks u Kovačici od 1. do 8. novembra 2019. godine.
Takmičenje se održava po jednokružnom Bergerovom sistemu i igra se na šest tabli. Osnovni sastav se daje po slobodnom izboru, bez obzira na rejting i kategoriju, a svaka ekipa može imati najviše četiri rezerve.Tempo igre je 90 minuta po igraču sa dodatkom od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Liga će biti rejtingovana kod FIDE.

Konačan plasman se određuje na osnovu zbira ukupno osvojenih meč bodova, pri čemu za pobedu u meču ekipa dobija tri boda, a za nerešen rezultat jedan bod. U slučaju da dve ili više ekipa imaju isti broj meč bodova, odlučuje veći broj ukupno osvojenih poena, pa zatim bolji međusobni rezultat ekipa koje dele mesto, potom bolji uspeh po Soneborn-Bergeru (primenjen na meč bodove), a ako je sve isto odlučuje naknadni meč, odnosno mečevi ekipa koje dele kritično mesto. Prvoplasirana ekipa stiče pravo igranja u Prvoj ligi Srbije za 2020. godinu.

Na osnovu izvlačenja startnih brojeva za Drugu ligu Srbije – grupa Vojvodina, ekipe su u turnirsku tabelu uvršćene sledećim redosledom: 1. Mladost (Nova Pazova), 2. Kraljica PTT (Petrovaradin), 3. Sloga (Inđija), 4. Bačka (Pačir), 5. Polet (Rastina), 6. Mladenovo, 7. Vojvodina (Novi Sad), 8. Krajina (Krajišnik), 9. Bata Ćosić (Opovo), 10. Somborski šahovski klub (Sombor), 11. Senta i 12. Bora Ivkov (Banatsko Novo Selo).

Klubovi koji su stekli pravo učešća u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina dužni su da uplate kotizaciju za takmičenje u iznosu od 7.000 dinara, a za stranog igrača 15.000 dinara. Uplatu izvršiti na žiro-račun Šahovskog saveza Vojvodine broj: 340-1945-12, najkasnije do 15. oktobra 2019. godine. Klubovi koji ne izmire sve svoje finansijske obaveze iz ranijeg perioda prema Savezu neće moći učestvovati na ovom takmičenju.

Smeštaj učesnika i sala za igru je u Turističkom naselju ”Relaks” u Kovačici, a cena punog pansiona u dvokrevetnim sobama iznosi 2.850 dinara po osobi dnevno. Uplate pansionskih troškova se vrše na žiro-račun Šahovskog saveza Vojvodine broj: 340-1945-12, najkasnije do 30. oktobra ove godine ili u gotovom pre početka takmičenja. Po osobi se uplaćuje sedam pansiona. S obzirom na to da je broj soba ograničen, mole se klubovi da što pre izvrše rezervacije smeštaja kod koordinatora takmičenja Petra Miličevića na brojeve tel. 021/572-238 ili mob. 064/6498-003 i 062/8047-001. Ekipe koje ne koriste usluge oficijalnog smeštaja sa najmanje četiri osobe dnevno, plaćaju u korist ŠSV 20.000 dinara.

Sastanak kapitena, predaja osnovnih sastava i potrebne dokumentacije obaviće se na tehničkoj konferenciji 1. novembra 2019. godine u sali za igru u 15.30 časova, nakon čega sledi svečano otvaranje u 16.45 časova. Redovna kola igraju se svakog dana od 17 časova, a duplo kolo od 10 i 17 časova predviđeno je 3., 5. i 7. novembra. Poslednje 11. kolo igra se 8. novembra od 10 časova, nakon čega će se obaviti svečano zatvaranje turnira i dodela nagrada. Promene sastava predaju se sudiji u turnirskoj sali najkasnije 15 minuta pre početka svakog kola. Sve potrebne rekvizite za igru obezbeđuje organizator – ŠS Vojvodine.

IZVOR: DNEVNIK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *