Šahovski turnir ŠCP ugostio šahiste i iz inostranstva! Starčevo najbolje, Kovačica druga!

Šahovski turnir organizovan je u okviru obeležavanja Dana Padine u nedelju 12. avgusta, a za organizaciju bio je zadužen Šahovski centar Padina. Centar ove zime obeležava svoju drugu godinu postojanja, a ovakav šahovski turnir kakav je priređen ove godine, nisu organizovali ranije.

Pavel Cicka ispred Centra svedoči nam da su u prethodnom periodu organizovali šahovske okršaje, ali da je ovonedeljni turnir bio veliki izazov. Naime, 13 ekipa je bilo prijavljeno na turniru, igralo se po sistemu timova, a partija je trajala 15 minuta.

Timovi su u Padinu pristgli iz Kovačice, Starčeva, Ritiševa, Pančeva, Debeljače, Jabuke, Ilandže, ali i iz Alba Julije u Rumuniji. Pristigli gosti iz Rumunije nisu krili svoje zadovoljstvo prisustvom, pa su pripremili i prigodne poklone i pozdravili sve takmičare.

Iako su napomenuli da nema favorita, izdvojili su se najbolji. 

  1. Starčevo 
  2. Kovačica 
  3. Ritiševo 

Nagrade su obezbeđene u vidu pehara i medalja, a o samoj organizaciji Pavel Cicka kaže da je trebalo obezbediti dosta toga, ali da je volja najbitnija dok se iskustvo stiče tradicijom.

Šahovski centar Padina bio je na visini zadatka, za organizaciju turnira od Opštine Kovačica dobiće i podršku, kao i za dalji rad u ovoj oblasti. Ove godine velika pomoć pristigla je i od sponzora.

Lepota šahovskog poteza nije u njegovom izgledu, već u misli koja stoji iza njega.
Aron Nimcovič

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *