Dom zdravlja Kovačica dobio sanitetsko vozilo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ključeve 21 sanitetskog vozila sa pratećom medicinskom opremom predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 100 miliona dinara.

Sanitetska vozila donirana su Domu zdravlja Kovačica, Kliničkom centru Vojvodine, opštima bolnicama u Vršcu, Somboru, Kikindi i Senti i domovima zdravlja u Adi, Alibunaru, Vrbasu, Kanjiži, Kuli, Inđiji, Kovinu, Srbobranu, Sečnju, Bečeju, Žitištu, Beloj Crkvi, Titelu, Novom Bečeju i Bačkoj Topoli.

U prethodne četiri godine Pokrajinska vlada obezbedila je ukupno 60 novih sanitetskih vozila, čime je znatno unapređen rad zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

„Nakon četiri godine obezbedili smo savremeni medicinski vozni park u većini zdravstvenih ustanova i time stvorili uslove za mnogo bolji i efikasniji rad“, izjavio je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je od juna 2016. godine u unapređenje zdravstvenog sistema investirala više od sedam milijardi dinara.

„Zdravstveni sistem AP Vojvodine, ali i svi mi zajedno, u ovoj epidemiološkoj krizi u protekla dva meseca, položili smo ispit i na tom primeru pokazalo se da je naša politika – politika kontinuiranog ulaganja u oblast zdravstva – dala važan rezultat za sve građane“, rekao je Mirović.

Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat, kako je dodao predsednik, pokazali su profesionalnost i odgovornost jer su odlučnim i pravovremenim merama prvu medicinsku zaštitnu opremu nabavili još u januaru.

Mirović je naglasio da su najveći teret poneli zdravstveni radnici, kojima je ovom prilikom čestitao na dobrim rezultatima koje su ostvarili zahvaljujući znanju, trudu i angažovanju, ali i građanima koji su poštovali preporuke Vlade Republike Srbije.

„Danas, 172 godine od Majske skupštine, pokazali smo da smo dostojni naslednici onih koji su Vojvodinu videli kao najuspešniji i najrazvijeniji deo Srbije. Srpska Vojvodina danas slavi i istovremeno radi na način da njene institucije budu svakog dana bolje i modernije“, zaključio je predsednik Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da je ova pokrajinska vlada od prvog dana ulagala u zdravstveni sistem Vojvodine, kao i u ovaj važan segment, nabavku sanitetskih vozila i vozila za dijalizu sa kompletnom pratećom medicinskom opremom, neophodnih za efikasniji rad svih zdravstvenih ustanova, u nadi da će se nastaviti kontinuirano ulaganje u oblast zdravstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *