Besplatni preventivni pregledi održani i ovog vikenda

U kovačičkom Domu zdravlja održana je u nedelju 19. maja nova akcija “skeniranja” zdravlja.

Preventivni pregledi u Domu zdravlja Kovačica održani su i u nedelju 19. maja. Kako navodi direktor ove zdravstvene ustanove, Dr Sorinel Živojin, pregledi su održani po deseti put, što u organizaciji RFZO ili lokalne samouprave a sada u organizaciji Ministarstva zdravlja. Besplatni preventivni pregledi vikendom su od velikog značaja i za one, koji zbog posla ne mogu da stignu na preglede radnim danima, kaže Dr Živojin i dodaje, da je svrha ovih pregleda prevencija i da se na vreme otkrije neka anomalija. U nedelju se konkretno radio ultrazvuk abdomena, merenje krvnog pristiska i EKG, kao i krvna slika i šećer u krvi. Ovi pregledi su takođe pogodni i za građane, koji iz nekog razloga nemaju zdravstvenu knjižicu, jer ona za preglede nije neophodna, navodi Dr Živojin.

Uslovi u Domu zdravlja su sve bolji i bolji, kaže Dr Aleksandar Jeminović iz ambulante u Padini. Unapređuju se usluge koji pacijenti dobijaju, kao i kvalitet osoblja, u smislu raznih edukacija i specijalizacija kroz koje su lekari prošli a koje im omogućuju da raspolažu većim znanjem. Time i pacijenti dobijaju kvalitetniju zdravstvenu uslugu, navodi Dr Jeminović.

Predupređivanje bolesti ili otkrivanje u njenoj ranoj fazi bio je i cilj preventivnog pregleda žiteljke Crepaje, koja je došla u nedelju na pregled. Ona kaže da je jako zadovoljna pregledima, da nema gužve jer je sve odlično organizovano a puno joj znači što su pregledi organizovani nedeljom, jer tada ne radi. Među ljudima koji su došli na pregled, bio je i stanovnik Samoša koji je rekao da je zadovoljan i poručio svima da dođu na preventivni pregled, jer ih ne košta ništa.

Podsećamo, preventivni pregledi u Domu zdravlja Kovačica su potpuno besplatni, ne zakazuju se, za njih nije potrebna zdravstvena knjižica, već samo lična karta a rade se uglavnom tokom vikenda.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *