Pozorišni dani Rumuna ove godine online

Veliki festival folklora Rumuna iz Vojvodine Uzdin 2020 planiran je da se održi ove godine, i to 60. izdanje festivala po redu. Pripreme su počele u februaru, formirani su organizacioni odbori i komisije, međutim usled epidemije planiranje je stopirano.

Organizacioni odbor sastao se u nedelju, 31. maja sa snažnom inicijativom da se festival održi i time ne naruši tradicija duga 60 godina. Ove godine svedoče iz organizacionog odbora, festival će trajati kraće nego inače.

Planirano je da festival bude organizovan u drugoj polovini avgusta.

Od izuzetne važnosti je da se festival održi i u otežanim okolnostima

Ova velika manifestacija važna za rumunsku nacionalnu zajednicu organizovaće se uz pomoć i podršku lokalne samouprave i predsednika opštine, Milana Garaševića, Mesne zajednice Uzdin. Nadaju se i veruju da će festival biti organizovan u stilu velikog i važnog jubileja.

Dečji festival follklora Rumuna iz Vojvodine takođe je bio u planu, i taj festival će se održati, a bio je planiran za kraj maja. Najveći dečji festival biće organizovan u oktobru mesecu, po početku nove školske godine.

I Pozorišni dani Rumuna odloženi

Ove godine usled epidemije virusa Korona, Pozorišni dani nisu mogli biti organizovani na tradicionalan način. Tokom leta biće organizovane predstave do 30 minuta. Predstave će biti snimljene, a ceo festival preseliće se na internet i biće dostupan gledaocima i ljubiteljima pozorišta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *