DVD Uzdin – tradicija koja se ne gasi

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) iz Uzdina učestvovalo je na opštinskom takmičenju, koje se odvijalo u Uzdinu, dok se u Kovinu održalo regionalno takmičenje.

Najmlađi članovi Dobrovoljniog vatrogasnog društva iz Uzdina vrše poslednje pripreme pred republičko nadmetanje iz oblasti gašenja požara i spašavanja iz rizičnih situacija. Republičko takmičenje će se ove godine održati u Novom Sadu u periodu od 14. do 16. jula. Za takmičenje ih pripremaju Branko i Karolina Sekulić.

Prema rečima mentora DVD Uzdin, Branka Sekulića, Uzdin je poznat po vatrogastvu, tako da oni samo nastavljaju tradiciju. Trenutno imaju 25 devojčica i dečaka od 6 do 12 godina i radi se punom parom, dodaje mentor DVD Uzdin. Nakon navršenih 12 godina, članovi DVD prelaze u kategoriju juniora. Prvi koraci su uvek teški, ali to se brzo savlada pored dobrih instruktora i pored dobrih sudija i uz dobar rad se postiže cilj.

Opštinsko takmičenje se organizuje svake godine, regionalno na svake dve godine za juniore, dok državno na 4 godine za seniore. Ove godine, održali su opštinsko i regionalno takmičenje, nakon kojeg su se plasirali na državno. Kako u nastavku navodi Branko Sekulić, u Uzdinu je ovo tradicija, koja se neće ugasiti.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *