Meštani Idvora, Putnikova i Uzdina imaće prevoz do Kovačice

Potpuno besplatan prevoz za stanovnike Putnikova, Uzdina i Idvora do Kovačice, obezbedila je opština Kovačica uz pomoć Ministarstva za brigu o selu.

Opština Kovačica uz pomoć Ministarstva za brigu o selu obezbedila je minibus, koji će u narednom periodu prevoziti stanovnike Putnikova, Uzdina i Idvora do Kovačice. Kako navodi zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica, Stelian Balan, opština Kovačica je uložila mnogo truda i napora da se postigne ovo, zbog meštana ova tri sela opštine, koji su imali velikih problema sa prevozom, jer nisu imali kako da dođu do institucija u Kovačici, kaže Stelian Balan. Zamenik predsednika SO Kovačica dodaje, da je taj problem sada rešen. Opština Kovačica je uspela da dobije minibus a prevoz će biti besplatan za sve građane iz pomenutih sela, koji putuju do Kovačice.

Ovaj minibus je od izuzetnog značaja, jer su do sad meštani Putnikova i Uzdina morali da stopiraju ukoliko nemaju automobil ili nisu vozači i nikada nisu bili sigurni da li će naći prevoz, rekao je Balan.

Predsednik Saveta Mesne zajednice idvor, Svetislav Zakić, kaže da minibus ima veliki značaj i za meštane Idvora, jer će imati obezbeđen prevoz do Kovačice, koja je administrativni centar opštine. Svi građani opštine imaju konstantnu potrebu da putuju do Kovačice, da rešavaju mnoge stvari, kako lične, tako i profesionalne. Na ovaj način je opština Kovačica rešila još jedan od problema koje su meštani Idvora imali, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Idvor, Svetislav Zakić.

Prevoz za građane će biti potpuno besplatan a red vožnje naknadno objavljen.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *