Ugovor za energetsku sanaciju i za opštinu Kovačica

Šestaestog maja su u Master centru novosadskog sajma uručeni ugovori za energentsku sanaciju opština i gradova u Srbiji.

Predstavnicima lokalnih samouprava i opština je na Novosadskom sajmu dodeljeno 137 ugovora, pre svega zahvaljujući projektu Ministarstva rudarstva i energetike i Svetske banke pod nazivom “Čista energija i energetska efikasnost za građane.” Tako će građani i ove godine moći da konkurišu za subvencije za primenu mera energetske efikasnosti. Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović naglašava da će subvencije dobiti 12.000 domaćinstava a da je za to obezbeđeno više od dve milijarde dinara. Raspisivanje javnih poziva će po lokalnim samoupravama početi početkom juna, dodaje Đedović – Handanović.

Predstavnica opštine Kovačica bila je pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meliš. Prema njenim rečima konkurisanje na ovakvim projektima je već dugogodišnja praksa opštine Kovačica, jer na ovaj način mogu da pomognu građanima u zameni stolarije, fasade, kotlova i panela, što u velikoj meri doprinosi smanjenu potrošnje električne energije i samim tim ispuštanja gasova koji štete planeti, navodi Marijana Meliš i dodaje, da će opština Kovačica nastaviti da se prijavljuje na ovakve konkurse, jer s jedne strane je to velika pomoć građanima opštine ali i doprinos u očuvanju životne sredine.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *