Veliko interesovanje za letnje kreativne radionice za decu u Padini

Opštinska biblioteka Kovačica, ogranak Padina, nastavlja sa letnjim kreativnim radionicama za decu. Ove godine su do sada održane tri radionice.

U okviru ove manifestacije za decu, biblioteka u Padini je ove godine uspela da organizuje pet radionica za decu, uglavnom školskog uzrasta.

U organizaciji Opštinske biblioteke Kovačica, ogranak Padina, letnje kreativne radionice za decu počele su od utorka, 4. jula. Prva radionica se zvala „U toj Padini…“ O istoriji i muzici govorio je master prof. istorije i muzičke kulture Vladimir Halaj. 10. jula održana je psihološka radionica na temu „Šta raditi sa strahom“, o kojoj je govorila master psiholog Martina Heđi-Kirić, u utorak, 11. jula, održana je radionica estetike i pedagogije na temu „Ogledalce moje“, a vodila ju je magistar ist. umetnosti Elenka Duriš, diplomirani pedagog i estetičar.

U julu 18. će biti održana još jedna radionica, ovog puta iz hemije, koju će voditi prof. hemije Jano Sabo a tema će biti „Promene oko nas“.

Za koncept je zadužena bibliotekarka Zdenka Obšust, a prema njenim rečima, interesovanje dece je i ove godine veliko, naročito uzrasta od 5 do 12 godina, samim tim je i sadržaj prilagođen deci tog uzrasta. Teme biraju na osnovu interesovanja dece i na osnovu toga, o čemu žele da pričaju. Organizatori se trude, da svake godine ubace barem jednu ili dve nove teme.

Poslednja, peta radionica „Pesnik – deci“ tradicionalno će se održati 25. avgusta i biće posvećena rođendanu pesnika Mihala Babinke a ujedno će to biti i uvod za 48. poredu Babinkove susrete, koji će se održati 9. septembra u osnovnoj školi u Padini.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *