Dan posle izbora: SNS na 61 odsto podrške

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je da je SNS na osnovu obrađenih 221 od 234 biračkih mesta na kojima je ponovljeno glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji odnela ubedljivu pobedu sa 60,2 odsto osvojenih glasova.

On je na konferenciji za novinare saopštio da je SPS osvojila 11 odsto, a da je SPAS dobio nešto manje, a POKS nešto više glasova u odnosu na izbore održane 21. juna.

Lista Muamera Zukorlića dobila je 4,7 odsto glasova, a Glišić je objasnio da je bilo i više biračkih mesta u Sandžaku na kojima su se ponavljali izbori.

On smatra da će taj procenat biti niži kada se obradi i preostalih 13 biračkih mesta.

Naprednjaci su, kako je naveo, najviše glasova osvojili u Merošini 92,86 odsto, Prokuplju 93,98 odsto i Bojniku 93,83 procenata.

Na pitanje da li će POKS biti četvrta stranka koja će ući u parlament, Glišić je kazao da je ta koalicija po njihovim podacima ispod tri odsto, ali je podsetio da ima još 13 biračkih mesta sa kojih se očekuju rezultati.

“Zahvaljujem građanima što su potvrdili poverenje u nas, Srbija jasno bira svoj put razvoja da se gradi i radi. To se večeras ponovo pokazalo kroz raspoloženje glasača. Jasno nam je da je možda i veći broj biračkih mesta neopravdano obaran, ali evo ponovo smo izašli i ubedljivo pobedili”, istakao je Glišić.

On je rekao da posle ponovljenog glasanja SNS biti na 61 odsto podrške, a trenutno je ukupna izlaznost na granici od 50 odsto i biće poznata nakon sto se obrade sva biračka mesta.

Kaže i da su naprednjaci odneli pobedu i na biračkom mestu u opštini Vračar.

Pet od 13 neobrađenih biračkih mesta nalazi se u Šapcu gde se prema Glišićevim rečima još broje glasovi.

On je rekao i da će se videti kada će biti ponovljeni lokalni izbori u tom gradu navodeći da lokalna vlast u Šapcu odbija da prizna realnost i da ne mogu da se odvoje od fotelja.

“Ali polako, Šapčani su se opredelili za promene, mi ćemo ispoštovati ono što je doneo Upravni sud, izaći ćemo na izbore i pobedićemo”, poručio je Glišić.

POKS: Lista “Za Kraljevinu Srbiju” ušla u Skupštinu Srbije

Izborni štab Koalicije “Za Kraljevinu Srbiju” saopštio je večeras da je prema podacima sa 75 odsto obrađenog materijala sa 234 biračka mesta gde su se ponovili izbori, ta koalicija osvojila 3,06 odsto glasova i stekla pravo na osam poslanika u Skupštini Srbije.

Nosilac liste te koalicije Žika Gojković izjavio je da je danas veliki dan i da su monarhisti ušli u Skupštinu Srbije, prvi put posle 75 godina.

“Za samo tri godine, uspeli smo da izrastemo u četvrtu političku snagu u Srbiji i to je ogroman uspeh”, rekao je Gojković i naveo da koalicija od prve sednice Skupštine Srbije počinje borbu za “obnovu suverene, ustavne, parlamentarne Kraljevine Srbije”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *