Kovid 19: Obaveštenje Doma zdravlja Kovačica

Obaveštavamo građane koji se leče u našoj Zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome Kovid 19 infekcije, da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja Kovačica, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika.

Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja Kovačica,pacijenta upućuju u nadležne opšte bolnice.
Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje.

Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana, treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid 19 infekcije.
Podsećamo sve stanovnike naše opštine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *