Galerija naivne umetnosti i Lalino zlato Etnobrendovi 2019

Protekle nedelje održana je promocija i dodela nagrada najboljim Etno brendovima u Srbiji u restoranu na Terazijama. Nagrada „Etnobrend 2019“ otišla je u ruke proizvođača vina, rakija, kobasica, sireva i ukusnih poslastica.

Među dobitnicima su poznati domaći brendovi koji su priznati u svetu, kao što su Mokrinski sir, manifestacija Dani Ludaje i Galerija naivne umetnosti iz Kovačice, istaknuto na dodeli koju je organizovao ekonomski portal Privredni.rs u saradnji sa Zadružnim savezom Srbije i uz podršku Ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede.
Darko Božić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, istakao je da će Vlada nastaviti sa dodelom podsticaja agrarnom sektoru, uključujući i zadruge koje su u poslednje tri godine dobile značajna sredstva kako za osnivanje novih, tako i za razvojne projekte u starim zadrugama.

Marija Božanić, glavna i odgovorna urednica portala Privredni.rs izrazila je posebno zadovoljstvo što se među dobitnicima nalaze i mlada poljoprivredna gazdinstva i domaćinstva i njihovi brendovi, kao što su “Oraščanka” dezert od suvih šljiva i oraha, “Veverko”, zdrav slatkiš od meda i lešnika, “Lalino zlato” iz Crepaje, namaz i turšija od bundeve, “Imperium capra” dinljeni tvrdi kozji sir, “Umami” testenine spoj tradicije i modernog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *