Posle 12 GODINA: Miloš Vučević o promenama i planovima

Srpska napredna stranka potpuno je promenila tok višestranačja u Srbiji i dala mu novi karakter koji garantuje političku stabilnost potrebnu za dalji razvoj Srbije, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

SNS je potpuno promenila tok i smisao višestranačja u Srbiji, unela novi sadržaj i dala je novi karakter. Dugo godina se čekala takva politička organizacija koja će omogućiti da građani Srbije imaju poverenja u jednu političku stranku i da garantuje, pre svega, političku stabilnost koji je naš prvi cilj, rekao je Vučević na konferenciji za medije povodom 12. rođendana SNS, u sedištu stranke.
Vučević je rekao da je SNS svesna svoje velike odgovornosti i da je zato spremna da se menja kako bi odgovorila na sve izazove u budućnosti, a na dobrobit građana Srbije.

Menjali smo Srbiju na bolje. Tražili smo još bolje rezultate i uvek podizali lestvicu na još viši nivo, naveo je Vučević.
Ističe da sada SNS ima istorijsku podršku, s obzirom na to da je SNS pokazala da su za nju država i narod iznad stranačkih interesa, kao i da su se samo rukovodili interesima stranke da bi pravili isključivo SNS vladu.
Vučević ističe da postignuta politička stabilnost stvara uslove za ekonomski prosperitet, ulaganje u zdravstvo, infrastrukturu i druge oblasti.

Smatramo da je potreban širi društveni konsenzus i nacionalno jedinstvo i u borbi sa korona virusom i u odbrani nacionalnih interesa na KiM, rekao je Vučević.
Vučević naglašava da su 2012.godine, kada je SNS preuzela vlast, zatekla “Titanik koji tone i kapetana koji beži sa broda”, dok je sada Srbija bezbedan brod koji mirno plovi i može da izdrži sve udare vetra – bočne i direktne i koja ima svog kapetana i jasan kurs za Srbiju i srpski narod.

Naglasio je da više tajkuni i strane ambasade ne sastavljaju vlade, kao što je to bio slučaj za vreme nekih prethodnih vlasti kada je to bilo uobičajeno, kao i da će država imati snage da zada smrtonosni udarac mafiji u Srbiji.

Odgovor države će biti u skladu za zakonom, ali brutalan i beskompromisan. I dalje ćemo se boriti protiv korupcije, poručio je Vučević.
Takođe, ističe da će Srbija nastaviti da se bori za položaj svog naroda u zemljama i regionu, njihova prava i očuvanje jezika i pisma. U fokusu će biti razvoj zemlje predviđen programom Srbija 2025. u okviru kojeg će biti izgrađeni novi auto-putevi, pruge, škole, drugi infrastrukturni objekti, ojačana vojska i policija…

“Pokušaćemo da ubedimo Vučića da ostane kapiten SNS”

Vučević je izjavio da će izborna skupština SNS, ukoliko to dozvole epidemiološki uslovi, biti održana u decembru ili januaru i istakao da većina članova stranke želi da na njenom čelu ostane predsednik Aleksandar Vučić.

Verujem da ćemo u nedelju ili na nekoj narednoj sednici Predsedništva SNS odlučiti kada će biti kongres ili velika skupština stranke, najverovatnije, u decembru ili januaru iduće godine, rekao je Vučević.
Tome će, ističe, prethoditi unutarstranački izbori, od mesnih odbora, opštinskih i gradskih, do skupštine stranke koja bira Glavni odbor i Izvršni odbor, ali je uveren da Vučića svi podržavaju.

On je rekao da će se povući sa mesta predsednika stranke, a mi ćemo se potruditi da ga ubedimo da ostane kapiten, jer ne vidimo zašto da ne bude kapiten ako već donosi pobedu, rekao je Vučević.
Ističe da je to njegov lični stav, ali dodaje da je uveren da tako razmišlja i 99 odsto članova stranke.

Govoreći o promenama na nivou lokalne i izvršne vlasti, Vučević je rekao da je nakon ovih izbora već promenjeno više od 50 odsto predsednika opština i gradonačelnika, a veruje da će biti promena i na nivou izvršne vlasti.

Vučević dodaje da će se promene dešavati ne samo u okviru izbornih rokova, već i “između redova” ukoliko neko bude radio suprotno politici SNS i ukoliko građani ne budu zadovoljni njegovim radom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *