Sudija Simonović jeste vf predsednika Višeg suda u Pančevu – ali na kratko

Zloupotreba informacija koja je izašla danas u javnosti od strane lokalnog portala koji se bavi promocijama i reklamama ponovo je upotrebljena. U reklami koja je napisana spinovana je informacija o izboru novog predsednika Višeg suda u Pančevu.

Dosadašnjem predsedniku Višeg suda u Pančevu, sudiji Stanki Simonović, 6. novembra istekao je mandat. S obzirom da novi predsednik još uvek nije imenovan, Apelacioni sud je dosadašnjem predsedniku, na kratko, poverio mesto vršioca funkcije. Jer, ovako bitna institucija ne može da ostane bez predsednika.

Prema nezvaničnim informacijama, sudija Stanka Simonović, čiju su karijeru navodno obeležile političke struje kojima pripada i portal koji kao glavnu delatnost ima reklame, zasigurno više neće biti predsednica Višeg suda u Pančevu.

Podsećamo na neutemeljene presude Višeg suda u Pančevu protiv Grada Vršca, koje je Ustavni sud obarao u više hiljada slučajeva. Epilog je ogromna materijalna šteta za građane, lokalnu samoupravu i Državu sa jedne, i enormna materijalna korist za par advokata, poznatijih po političkom nego po advokatskom radu, sa druge strane.

Podsetimo i da je Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović, koja očekuje rešenje za penziju, poslednjih meseci, na svaki mogući način, pokušavala od Visokog saveta sudstva da iznudi svoj ostanak u cilju dalje kontrole rada ove značajne institucije.

To i ne čudi, jer je karijera sudije Simonović u javnosti pod sumnjom za povezanost sa bivšim režimom koji i dalje otvoreno rade protiv interesa Republike Srbije i njenih građana. Da li će odlaskom u penziju sudije Simonović, pojedinci izgubiti bastion “sigurne kuće” koji su imali do sada?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *