Deda Mraz prima pisma do 5.decembra

Tradicionalno, početkom novembra Pošta Srbije organizuje literarni i likovni konkurs za najmlađe, pod nazivom Piši Deda Mrazu.

Pošta Srbije će do 5. decembra primati sve crteže, stihove, priče i druge kreativne radove dece uzrasta do 10 godina. Mališani se mogu prijaviti pojedinačno ili grupno preko predškolskih i školskih ustanova.

“Ove godine ova akcija ima posebnu simboliku za nas u pošti. Naime, ove godine Pošta Srbije obeležava 180 godina postojanja, a nagradni konkurs “Piši Deda Mrazu” puni 18 godina.”

Samo prošle godine učestvovalo je 11 hiljada dece, a stručni žiri, sačinjen od likovnih umetnika i dizajnera iz pošte, bira najkreativnije koje očekuju vredne nagrade.

“Pojedinačni radovi biće nagrađeni, naravno, plaketama i hoverbordom i rolerima i trotinetom, a grupni radovi dobiće muzičke linije za svoje kolektive.”

Kako bi autora rada Deda Mraz mogao da prepozna, na poleđini koverte mora da stoji ime, prezime, datum rođenja, adresa, kontakt telefon i saglasnost roditelja ili staratelja, dok su kod grupnih radova bitni podaci o ustanovi, vaspitnoj grupi i broju mališana koji su kreirali rad.

Sve izjave, obrasci i dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Pošte, a radove treba poslati na adresu Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs “Piši Deda Mrazu”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *