Stigli paketići iz Slovačke za naše mališane

Uz sve mere opreza, tradicionalno su pristigli paketići iz Slovačke za naše mališane!

Kroz saradnju prilikom organizovanja akcija – dodele novogodišnjih paketića i letnjeg dečijeg kampa naučili su nas humanosti na jedan neobičan i izvanredan način.

Svaki je pažljivo spreman

Dušanka Petrak

– Zaista smo srećni što ćemo moći i ove godine da obradujemo i usrećimo decu iz materijalno ugroženih porodica, kao i decu na porodičnom smeštaju i decu sa smetnjama u razvoju. Zahvalnost upućujemo darodavcima iz Slovačke, koji iz godine u godinu učestvuju u akciji prikupljanjem darova i pomažu u pripremi i prevozu paketića.

direktorka Centra za socijalni rad

Zahvaljujući uspešnoj saradnji Evangelističke crkve iz Podlužana iz Slovačke i Centra za socijalni rad opštine Kovačica, iz Slovačke je dopremljeno preko 500 paketića namenjenih deci iz materijalno ugroženih i hraniteljskih porodica, kao i za decu sa smetnjama u razvoju.

500 paketića

Centar za socijalni rad Kovačice i Evangelistička crkva iz Podlužana saradnju ostvaruju već gotovo čitavu deceniju.

U paketićima iz Slovačke za mališane iz kovačičke opštine su igračke, školski pribor, garderoba i sredstva za ličnu higijenu. Karakteristično za ovu akciju je da je svaki paketić pažljivo pripremljen i poimenično namenjen određenom detetu, u skladu sa uzrastom, interesovanjem, hobijem i njegovim potrebama.

Šarenoliko

Glavni organizator ove humanitarne akcije sveštenik Slovačke evangelističke crkve u Podlužanima Jozef Havrila mlađi, ističe da je od samog početka imao je u vidu značaj akcije za pomoć deci, te da je uveren da će saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *