Počela vakcinacija u Domu zdravlja Kovačica, za danas 144 zakazano

Proces imunizacije započet je u čitavoj zemlji, ali i širom Evrope. Imunizacija će se vršiti na 300 punktova u gotovo svim gradovima Srbije, najavljeno je posle sednice Operativnog tima za vakcinaciju sa državnim vrhom.

Imunizacija – nova nada

U Domu zdravlja Kovačica u toku je vakcinacija kineskom vakcinom, a sa tim je započeto juče kada je vakcinisano 68 građana, od prijavljenih 72. Danas je prijavljeno 144 osobe, i trenutno su angažovane 2 ekipe.

Vakcinalni punkt je postavljen na Internom odeljenju na prvom spratu Doma zdravlja, a koordinator plana vakcinacije dr Svetlana Gavrilović, specijalista pedijatrije.

Tim

Vakcinacija će se nastaviti i tokom vikenda kada će na vakcinaciji biti angažovano tri do četiri ekipe zdravstvenih radnika, a broj angažovanih zdravstvenih radnika zavisiće od broja prijavljenih građana.

Kineska vakcina Sinofarm dobila je sertifikat Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije. 
Premijerka Ana Brnabić je rekla da je cilj sistema prijave preko portala eUprava ili telefonskim putem da se što pre vakciniše što veći broj građana i da se u najkraćem mogućem roku postigne kolektivni imunitet.
Iskazivanjem interesovanja dobijate termin predviđen za vakcinaciju

Podsetimo: Iskazivanjem interesovanja za vakcinaciju na portalu eUprava, svaki građanin dobija obaveštenje putem telefona ili mejla o terminu vakcinacije. Potom u zakazanom terminu odlazi na vakcinaciju, a tom prilikom mu se proverava opšte zdravstveno stanje i meri temperatura.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *