Ako se vakcinišete još danas, ostvarićete pravo na 3000

Građani Srbije stariji od 16 godina koji su, zaključno sa današnjim danom, dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, moći će od sutra da se prijave za pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Kako je ranije najavio ministar finansija Siniša Mali, prijava za pomoć namenjenu vakcinisanima odvijaće se od 1. juna preko portala Uprave za trezor, dok će 4. juna biti otvoren i kol centar. Prijave će trajati sve do 15. juna, kad kreće i isplata novca.

Pravo na ovu pomoć imaju svi građani stariji od 16 godina koji su primili bar jednu dozu bilo koje vakcine protiv kovida 19 dostupne u Srbiji – Sinofarm, Sputnjik V, Fajzer/Biontek ili AstraZeneka.

Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć neće morati da se prijavljuju već će automatski biti stavljeni na spisak za pomoć.

Prijava preko portala Uprave za trezor bi trebalo da bude identična kao za pomoć od 30 plus 30 evra. Vakcinisani građani, koji žele da dobiju 3.000 dinara, moraće da unesu svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i naziv banke u kojoj imaju račun ili žele da im bude otvoren.

Podnošenje dokaza o vakcinaciji neće biti potrebno jer, kako je rekao ministar Mali, ti podaci već postoje u okviru eUprave i povezani su sa matičnim brojem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *