Velika stopa zaražavanja, sa vakcinom lakši simptomi

Ukoliko ste primiri vakcinu, simptomi ako se zarazite korona virusom biće slabiji, svedoči direktor Doma zdravlja Kovačica, Predrag Vinković.

Do danas, dato je preko 20.000 doza vakcine na teritoriji opštine Kovačica, a mogućnost za vakcinaciju svi građani imaju i u Domu zdravlja Kovačica i u ambulantama u mestima opštine Kovačica. Obolevaju i vakcinisani i oni koji to nisu, ipak kod vakcinisanih osoba simptomi virusa su izuzetno slabiji u odnosu na osobe koje nisu primile nijednu dozu vakcine.

U Dom zdravlja stigli su i posebni lekovi kojima se tretiraju pacijeti sa težim simptomima, srećom, omikron ne napada pluća već gornje respiratorni sistem, dodaje Vinković.

S obzirom na to da su dostupne sve vakcine, određen broj građana čak i iz inostranstva, iz Slovačke posebno, dolazi u DZ Kovačica, ali i izvestan broj ljudi iz Beograda koji žive u Uzdinu, Samošu. Direktor Doma zdravlja Kovačica, Predrag Vinković, uputio je građane da ukoliko žele da se vakcinišu ruskom vakcinom ili Fajzerom, prvo se informišu, a potom dođu na vakcinaciju.

Sve informacije o vakcinama i dinamici vakcinacije možete dobiti putem telefona 063/102-04-13.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *