Libertatea otvorila redakciju u Uzdinu

List na rumunuskom jeziku Libertatea juče je i zvanično otvorila svoje kancelarije u Uzdinu.

Saradnja dala rezltate

Otvaranju su prisustvovali predstavnici opštine Kovačica, zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, zamenik predsednika SO Kovačica, Stelian Balan, predsednik Mesne zajednice Marius Bulik, direktorka lista Libertatea, Marijana Stratulat, urednik lista Valentin Mik i članovi Upravnog odbora.

Direktorka Doma kulture Doina iz Uzdina, Katarina Ekovoju Ramjanc kao domaćin svečanosti otvaranja pozdravila je sve prisutne i tom prilikom istakla da će pokretanje rada redakcije biti izuzetno važno kako za informisanje, tako i za podsticanje i prmovisanje kulture. Atmosferu je upotpunio orkestar Doma kulture Doina iz Uzdina.

Prisutne je pozdravio i Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica, koji je istakao da je otvaranje kancelarije lista Libertatea u Uzdinu rezultat dobre saradnje lokalne samouprave, Nacionalnog saveta Rumuna i ustanova iz Uzdina.

Petar Višnjički

Stelian Balan, zamenik predsednika SO Kovačica, istakao je da je zadovoljan rezultatima saradnje svi nadležnih institucija koje utiču na kvalitet života Rumuna u Uzdinu i da smatra da će pokretanjem redakcije nivo infomisanosti građana biti podignut na viši nivo.

Predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine

Otvaranju je prisustvovao i predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne zajednice, Daniel Magdu, koji je, između ostalog, poželeo srećan rad redakciji i istakao da je informisanje još jedan od važnih načina za očuvanje nacionalnog identiteta, kulture i tradicije.

Direktorka Marijana Stratulat

Redakcija će imati jednog novinara i nalaziće se u Domu kulture Doina u Uzdinu.

Marius Bulik, predsednik Saveta MZ Uzdin

Libertatea je vodeći nedeljni list na rumunskom jeziku u Srbiji koji izlazi u Pančevu, u autonomnoj pokrajini Vojvodini. Novine su osnovane 1945. godine po završetku Drugog svetskog rata u Jugoslaviji, danas osnivačka prava nosi Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *