Sve što treba da znate o prijavi za vakcinaciju

Da bi koristili ovu uslugu na Portalu eUprava građani ne moraju da budu registrovani korisnici.

Da bi se popunio upitnik potrebno je kliknuti na obeleženo polje „Pokreni uslugu“, nakon čega se otvara formular koji treba popuniti i uneti tražene podatke.

Kako se navodi da na portalu E-uprave, građani mogu da odaberu bilo koju vakcinu protiv korona virusa koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili željenog proizvođača vakcine, jednog ili više njih.

O terminu i mestu vakcinacije građani će biti obaveštavani putem imejla ili SMS poruke. Od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19.

Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice. Potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice, za kojeg popunjavate uslugu, nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

Šta predstavlja ova usluga?

Popunjavanjem jednostavnog upitnika iskazujete interesovanje da primite vakcinu protiv COVID-19.

Popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne dajete saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje. Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod lekara i ukoliko se odlučite da se vakcinišete taj dokument ćete tamo potpisati.

U svakom trenutku svoje iskazano interesovanje možete da promenite ili obrišete.

Da biste pokrenuli ovu uslugu nije potrebno da budete registrovan korisnik Portala eUprava.

Kako da popunite upitnik?

Da biste iskazali interesovanje i popunili upitnik kliknite na dugme ”Pokreni uslugu”.

Nakon toga potrebno je da popunite formular i navedete tražene podatke.

Imejl i kontakt telefon je neophodno da ostavite, kako bismo mogli posle da Vas kontaktiramo i javimo termin vakcinacije.

Možete da odaberete bilo koji tip vakcine za koji je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet, ili možete da odberete željenog proizvođača vakcine (jednog ili više).

Nakon što uspešno popunite upitnik na imejl i putem SMS poruke dobićete potvrdu sa detaljima.

Kako ću znati kada će biti moj termin za vakcinaciju?

Nakon što iskažete interesovanje, putem imejla i SMS-a obavestićemo Vas o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Da li mogu da popunim upitnik i za bliže članove porodice?

Da, ovaj upitnik možete da popunite i za bliže članove Vaše porodice. Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član Vaše porodice nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *