Korak po korak: Prijava za 3000 dinara za vakcinisane građane

Danas je prvi dan kako svi vakcinisani građani mogu da se prijave za takozvanu državnu nagradu od 3.000 dinara. Uslov je da ste već vakcinisani makar jednom dozom, a ukoliko niste, da ste se za vakcinaciju prijavili sinoć do ponoći i da se u tom slučaju vakcinišete u narednih sedam dana. Poslednji dan za prijavu je 15. jun, a novac će biti uplaćen na račune odmah nakon isteka ovog roka za prijavu.

Prijava će biti moguća na dva načina: elektronski, koji je startovao noćas, i telefonski koji će biti omogućen od petka, 4. juna, i to na broj telefona koji će biti objavljen pred početak rada kontakt centra.

Elektronska prijava moguća je preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs.

Ulaskom na ovaj sajt potrebno je kliknuti na polje “Podnošenje prijave” i uneti svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju već otvoren račun u banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Takođe, na kraju procedure je potrebno označiti polje kojim se potvrđuje saglasnost za obradu ličnih podataka.

Ukoliko, pak, date pogrešne podatke, prijava bi po pravilu automatski trebalo da bude odbijena i na taj način stičete pravo da se ponovo prijavite.

Nakon što se prijave, građani mogu i da provere status svoje prijave izborom drugog polja.

Ukoliko imate bilo kakvih problema, možete ih prijaviti izborom treće opcije – Prijava problema.

Nakon podizanja novca, koji će biti uplaćen posle 15. juna, namenski račun će biti ugašen.

Penzioneri bez prijave

Penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona u Srbiji, neće morati da se prijavljuju za ovu pomoć, jer već postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima.

S druge strane, korisnici socijalne pomoći, kao i svi ostali građani, moraće da se prijave kako bi i dobili nagradu od 3.000 dinara.

– Želja nam je da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi makar jednu dozu vakcine protiv kovida 19, upravo zbog toga smo izašli i sa ovim predlogom da nagradimo sve one koji su primili makar jednu vakcinu – rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *