Bogat program za dane Padine, čak je izabrana i najbolja padinska domaćica!

Centralna proslava ovogodišnjih Dana Padine bila je planirana za petak i za protekle dane vikenda. Sadržajno najbogatiji vikend Dana Padine otvoreni je izložbom slikara članova Mesne organizacije penzionera iz Padine.

Nešto kasnije otvorena je izložba Oslikani tanjiri Udruženja žena Padina u prostorijama Etno kuće. Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga, Marija Toman, otvorila je ovu izložbu i ovom prilikom pohvalila udruženje žena, njihov rad i aktivnosti.

Brojni meštani i posetioci sela prisustvovali su centralnom kulturno -umetničkom programu pod nazivom Baština naših predaka, koji su predstavili amateri SKUS Slnečnica, učenici Osnovne škole Maršal Tito i članovi Doma kulture Mihal Babinka. Mnoge je ovaj program ostavio bez daha.

Zlatna generacija tek dolazi

Centralnu manifestaciju otvorili su načelnica Južnobanatskog upravnog okruga, Marina Toman, pomoćnica predsednika opštine Kovačica Marijana Meliš i Jan Kolarik, predsednik organizacionog odbora Dana Padine. Manifestaciju je poržala opština Kovačica, a ispred opštine prisutan je bio zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički. Nakon formalnog dela programa, usledila je žurka za sve mlade i one koji se tako osećaju.

U subotu organizovana je 11. Likovna kolonija invalida rada Banata u Padini, u organizaciji Opštinske organizacije invalida rada iz Padine, a takođe je ovom prilikom otvorena i izložba radova Ane Tot u prostorijama osnovne škole. Izložba je dodatno upotpunjena izlaganjem i ručnih radova.

Hrišćanski horovi iz Padine priredili su pravi muzički odušak uz note duhovne muzike, a u ogranku biblioteke iz Padine održan je skup univerzitetskih profesora i naučnih radnika iz Padine pod nazivom Bogatstvo nauke – Padina 2021. Pored biblioteke, za organizaciju bio je zadužen i SKUD Padina. Nakon skupa, usledio je koncert klasične muzike mladih talenata i akademskim muzičara iz Padine, gde je nastupio i jedan od najboljih mladih harmonikaša u opštini Kovačica, ali sasvim sigurno i šire, mladi Vladimir Halaj.

Lovačko udruženje Zec organizovalo je takmičenje u gađanju glinenih golubova, a od gastronomskih manifestacija svakako je bilo neophodno posetiti tradicionalnu gulašijadu i tortijadu. Ove godine održane su i igre bez granica, kako za decu, tako i za žene, a proglašena je i najbolja padinska domaćica – Snežana Havran. Najbolja ekipa u kuvanju gulaša bila je ekipa sastavljena od članova saveta mesnih zajednica opštine Kovačica.

Podsetimo, obeležavanje Dana Padine počelo je 7. avgusta fudbalskim memorijalnim turnirom Miroslava Kovača Kovija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *